Chřestový salát s cibulí a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 2 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 686.4 mg
- Vláknina 23817 mg
- Vitamín A 23817 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrový chřest a celer nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Listy hlávkového salátu důkladně opláchneme a necháme okapat.
-
2
Kousky chřestu, celeru a nasekanou cibuli smícháme s 1 lžičkou papriky a tuto směs rozložíme na rozložené listy salátu na servírovací míse nebo talířích. Na tuto směs rozdělíme tvaroh a celý salát poklademe tenkými plátky rajčat. Podáváme studené.