Ostružinová pěna s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 7 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 269.8 mg
- Vláknina 12331 mg
- Vitamín A 12331 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé ostružiny očistíme, v sítu promyjeme, necháme odkapat, asi 50 g největších ostružin odložíme na ozdobu. Ostatní rozmačkáme a přes síto prolisujeme.
-
2
Oloupané mandle nasekáme nadrobno a krátce nasucho opražíme.
-
3
Čerstvé vychlazené bílky vyšleháme na tuhý sníh, přimícháme cukr s vanilkou, prolisovanou ostružinovou dužinu a dochutíme citronovou šťávou.
-
4
Ostružinovou pěnu dáme do pohárů, posypeme mandlemi, každý pohár přelijeme lžičkou javorového sirupu, ozdobíme ostružinami a podáváme.