Žlutý puding
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Cukr moučkový
- 0.5 ks Citrony
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.13 l Malinová šťáva
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 25 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 394.2 mg
- Draslík 118.4 mg
- Vláknina 3393 mg
- Vitamín A 3393 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, přidáme žloutky a cukr a třeme do zhoustnutí. Poté vmícháme citronovou šťávu, nastrouhanou kůru z citronu, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.