Pomerančový puding s vinným krémem
Suroviny
- 35 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 3 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 ks Pomeranče
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 28 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 756.9 mg
- Draslík 432.2 mg
- Vláknina 5040 mg
- Vitamín A 5040 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo dobře umícháme, přidáme cukr a žloutky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe oloupaným a na kolečka nakrájeným pomerančem, zalijeme zbytkem těsta, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut.
-
3
Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinným krémem.
-
4
Krém připravíme tak, že ve vodní lázni šleháme víno se žloutky, cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj vlijeme vinnou směs.