Ořechový puding s vinným krémem
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Ořechy vlašské
- 100 g Cukr moučkový
- 50 g Piškoty dětské
- 3 kávová lžička Cukr moučkový
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 33 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 458.6 mg
- Draslík 250 mg
- Vláknina 2932 mg
- Vitamín A 2932 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozmícháme, přidáme cukr, žloutky, vanilku a důkladně utřeme. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
-
2
Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinným krémem.
-
3
Krém připravíme tak, že ve vodní lázni šleháme víno se žloutky, cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj vlijeme vinnou směs.