Kávový pudink se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1075 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 80 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 582.3 mg
- Draslík 557.9 mg
- Vláknina 10740 mg
- Vitamín A 10740 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mletou kávu vsypeme do 3/8 l vroucí vody a ihned odstavíme. Po chvíli ji scedíme přes husté síto a přelijeme jí 80 g strouhanky. Mezitím utřeme v míse máslo s cukrem, žloutky a vanilkou. Přidáme namočenou strouhanku, tuhý sníh ušlehaný z bílků, neloupané strouhané mandle a zbytek suché strouhanky.
-
2
Pudinkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, vlijeme těsto, formu uzavřeme a vložíme do většího hrnce s vroucí vodou. Pudink vaříme v páře cca 60 minut. Poté opatrně vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s ušlehanou sladkou smetanou.