Kapucínský pudink se svařeným vínem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 80 g Ořechy vlašské
- 100 g Cukr krupice
- 20 g Strouhanka
- 210 g Cukr moučkový
- 80 g Piškoty dětské
- 40 g Kakao
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 8 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Citronová kůra
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 0.25 l Víno červené
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 50 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 767.4 mg
- Draslík 420.4 mg
- Vláknina 14320.5 mg
- Vitamín A 14320.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme se 150 g cukru, přidáme postupně žloutky a důkladně vymícháme. Přidáme kakao se zbytkem cukru, třeme a přilijeme rum. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
-
2
Těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Puding vaříme cca 60 minut. Hotový vyklopíme, přelijeme svařeným červeným vínem a podáváme.
-
3
Víno svaříme s cukrem, celou skořicí, kouskem citronové kůry a hřebíčkem.