Tvarohový trhanec s malinovým sirupem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hrubá
- 60 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 450 g Tvaroh měkký
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.0625 l Smetana 33% (šlehačka)
- 0.125 l Sirup malinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 21 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 252.7 mg
- Draslík 59.4 mg
- Vláknina 635.4 mg
- Vitamín A 635.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu másla umícháme se solí, přidáme cukr, žloutky, vyškrábnutý vanilkový lusk, citronovou kůru a poté postupně po lžících prolisovaný tvaroh a smetanu. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou přidáme do těsta.
-
2
Pekáč vymažeme rozeřátým zbytkem másla, vlijeme těsto a pečeme cca 30 min. Dvěma vidličkami roztrháme na kousky a ještě chvíli dopečeme.
-
3
Rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou a podáváme.