Rýžový pudink s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Jahody zahradní
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 150 g Cukr moučkový
  • 700 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 60 ml Sirup višňový
  • 5 ml Tresť vanilková
  • 30 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 205.1 mg
  • Draslík 208.4 mg
  • Vláknina 6800 mg
  • Vitamín A 6800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přivedeme k varu. Přidáme vanilkovou esenci, cukr, špetku soli a máslo. Vaříme velmi zvolna 25 minut. Mléko by se mělo zcela vstřebat. Odstavíme z ohně, do chladnoucí rýže vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec zakápneme Maraskem.

  • 2

    Rýžový pudink rozdělíme do misek a dáme do lednice vychladit.

  • 3

    Pudink na talířcích zdobíme čerstvými jahodami nakrájenými na půlky a pokapanými sirupem.

Komentáře k receptu