Rýžový pudink s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 11 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 205.1 mg
- Draslík 208.4 mg
- Vláknina 6800 mg
- Vitamín A 6800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přivedeme k varu. Přidáme vanilkovou esenci, cukr, špetku soli a máslo. Vaříme velmi zvolna 25 minut. Mléko by se mělo zcela vstřebat. Odstavíme z ohně, do chladnoucí rýže vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec zakápneme Maraskem.
-
2
Rýžový pudink rozdělíme do misek a dáme do lednice vychladit.
-
3
Pudink na talířcích zdobíme čerstvými jahodami nakrájenými na půlky a pokapanými sirupem.