Pita chléb plněný vepřovým masem tandoori
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 27 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 87.8 mg
- Draslík 641.7 mg
- Vláknina 5088 mg
- Vitamín A 5088 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájené na plátky, které jsme marinovali asi 30 minut v omáčce tandoori, opečeme na roštu potřeném olejem asi 5 minut po každé straně. Hotové je necháme vychladnout a pak rozkrájíme na nudličky asi 1 cm dlouhé.
-
2
Pita chléb rozpůlíme tak, aby vznikly jednotlivé kapsy, které zevnitř vytřeme koriandrovým jogurtem (jogurt smíchaný s mletým koriandrem) a plníme mangem, masovými nudličkami, cibulí nakrájenou na kolečka a salátovými lístky.