Pita chléb plněný vepřovým masem tandoori

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Jogurt bílý
  • 200 g Cibule
  • 125 ml Marináda tandoori
  • 0.47 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 0.5 kg Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 641.7 mg
  • Vláknina 5088 mg
  • Vitamín A 5088 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájené na plátky, které jsme marinovali asi 30 minut v omáčce tandoori, opečeme na roštu potřeném olejem asi 5 minut po každé straně. Hotové je necháme vychladnout a pak rozkrájíme na nudličky asi 1 cm dlouhé.

  • 2

    Pita chléb rozpůlíme tak, aby vznikly jednotlivé kapsy, které zevnitř vytřeme koriandrovým jogurtem (jogurt smíchaný s mletým koriandrem) a plníme mangem, masovými nudličkami, cibulí nakrájenou na kolečka a salátovými lístky.

Komentáře k receptu