Smetanový dezert s jablky
Suroviny
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Voda pitná
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 ks Citrony
- 4 ks Jablka
- 0.5 balení Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 balení Ztužovač šlehačky
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Kandované ovoce
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 32 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 488.7 mg
- Vláknina 15980.7 mg
- Vitamín A 15980.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na tenčí dílky a podusíme je ve vodě s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Dbáme, aby nebyla jablka rozdušená.
-
2
Uvaříme vanilkový pudink, vmícháme do něj posekané ořechy, hrozinky, pokrájené kandované ovoce a zchladlá jablka.
-
3
Když směs úplně vychladne, vmícháme do ní šlehačku ušlehanou se ztužovačem. Dezert vložíme do mísy a necháme pod fólií v chladničce vychladit.