Smetanový dezert s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 0.5 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Kandované ovoce
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 488.7 mg
  • Vláknina 15980.7 mg
  • Vitamín A 15980.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na tenčí dílky a podusíme je ve vodě s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Dbáme, aby nebyla jablka rozdušená.

  • 2

    Uvaříme vanilkový pudink, vmícháme do něj posekané ořechy, hrozinky, pokrájené kandované ovoce a zchladlá jablka.

  • 3

    Když směs úplně vychladne, vmícháme do ní šlehačku ušlehanou se ztužovačem. Dezert vložíme do mísy a necháme pod fólií v chladničce vychladit.

Komentáře k receptu