Hrušky ve víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Skořice mletá
  • 80 g Cukr moučkový
  • 150 g Želé rybízové
  • 600 g Hrušky
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 292.5 mg
  • Vláknina 9676.7 mg
  • Vitamín A 9676.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince, vložíme do hrnce. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou kůru, skořici, zalijeme červeným vínem. Povaříme 2 minuty. Hrušky vyndáme a rozdělíme do pohárků. Do vína přidáme rybízové želé, povaříme minutu a odstavíme. Ještě teplou šťávu nalijeme do pohárků na hrušky a dáme do lednice vychladit.

  • 2

    Před podáváním ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu