Hrušky ve víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 4 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 11 mg
- Draslík 292.5 mg
- Vláknina 9676.7 mg
- Vitamín A 9676.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince, vložíme do hrnce. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou kůru, skořici, zalijeme červeným vínem. Povaříme 2 minuty. Hrušky vyndáme a rozdělíme do pohárků. Do vína přidáme rybízové želé, povaříme minutu a odstavíme. Ještě teplou šťávu nalijeme do pohárků na hrušky a dáme do lednice vychladit.
-
2
Před podáváním ozdobíme šlehačkou.