Pudink rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 18 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 274 mg
- Draslík 122.1 mg
- Vláknina 3506.7 mg
- Vitamín A 3506.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, přidáme máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkovou esenci. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zapracujeme do rýže žloutky a sníh z bílků.
-
2
Formičky vymažeme kouskem másla, vysypeme solamylem a naplníme rýžovou hmotou. Formičky narovnáme do hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut.
-
3
Pudink před podáváním necháme vychladnout.