Jogurtový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 190.3 mg
- Vláknina 3698.1 mg
- Vitamín A 3698.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na maximum. Papriky upečeme dočerna. Během pečení několikrát otočíme. Poté je dáme do mikrotenového sáčku a vložíme na 10 minut do chladničky.
-
2
Z paprik odstraníme slupky a dužinu najemno nakrájíme. Paprikovou směs smícháme s jogurtem, kmínem a mátou. Okořeníme. Salát dáme do servírovací misky a posypeme paprikou.