Celerový salát s ovocem a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Ořechy vlašské
  • 200 g Celer sterilovaný
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 585.5 mg
  • Vláknina 14962.5 mg
  • Vitamín A 14962.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kostičky, pečlivě oloupané pomeranče rozdělíme na měsíčky a pokrájíme, scezený a okapaný celer pokrájíme na menší kousky, ořechy nasekáme nahrubo. Všechno vsypeme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný křen, promícháme, zakapeme citronem, osolíme a vmícháme cukr.

Komentáře k receptu