Salát z fenyklu s konzervovaným lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 47 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 1 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 11 mg
- Draslík 246.2 mg
- Vláknina 2572 mg
- Vitamín A 2572 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl zbavíme výhonků, opláchneme ho a nakrájíme na silnější nudličky, vhodíme do vroucí vody osolené špetkou soli a asi tři minuty povaříme. Poté ihned scedíme, propláchneme ledovou vodou a necháme okapat.
-
2
V mezičase si připravíme zálivku smícháním citronové šťávy, soli, cukru a vody.
-
3
Vychladlý fenykl dáme do mísy, přelijeme zálivkou, poklademe scezeným lososem nakrájeným na nudličky a zdobíme posekaným koprem.