Smetanová miska s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čokoláda 70% kakao
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Vanilkový lusk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 319.8 mg
  • Draslík 48.6 mg
  • Vláknina 5312 mg
  • Vitamín A 5312 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 233.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu, mléko a koňak vložíme do malého hrnce, za občasného míchání vše vaříme na mírném plameni asi 5 minut, dokud se čokoláda nerozpustí. Dbáme na to, aby směs neprošla varem. Poté dáme hrnec stranou.

  • 2

    V míse důkladně promícháme vejce, žloutky, vanilkovou esenci, smetanu a cukr. Přidáme ke směsi s čokoládou, rozmícháme dohladka.

  • 3

    Vzniklou směs rozdělíme do čtyř misek. Misky položíme do zapékací misky a zalijeme vroucí vodou tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky misek. Pečeme asi 40 minut. Mističky s čokoládovou směsí vyjmeme, necháme 30 minut vychladit, poté je dáme na hodinu do chladničky. Nakonec je ozdobíme jogurtem a posypeme strouhaným muškátovým oříškem.

Komentáře k receptu