Salát z kysaného zelí s bramborami a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 14 g
- Sodík 463 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 575.9 mg
- Vláknina 11159.8 mg
- Vitamín A 11159.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Omytá jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky. Podusíme je na pánvi ve 2 lžících vody asi 5 minut.
-
3
V míse promícháme kysané zelí s plátky brambor, podušenými jablky, na kolečka nakrájeným řapíkatým celerem.
-
4
Salát rozdělíme na talíře a zalijeme zálivkou připravenou smícháním oleje, octa, soli a pepře. Povrch salátu posypeme na nudličky nakrájenou šunkou.