Salát z brokolice a pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 4 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 636.1 mg
- Vláknina 10570 mg
- Vitamín A 10570 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 161.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Uvařenou brokolici ihned ponoříme do studené vody, aby neztratila barvu. Na cedníku ji necháme okapat.
-
2
V mezičase si připravíme dresink z oleje, octa, sójové omáčky a česneku utřeného se solí. Směs dobře promícháme.
-
3
Brokolici narovnáme na mísu, přidáme na kolečka nakrájený pórek, přelijeme dresinkem a necháme pod fólií v chladničce odležet.