Rukolový salát s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1189 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 102.6 mg
- Vláknina 822.3 mg
- Vitamín A 822.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme olivový olej s citronovou šťávou a solí. Přidáme omyté listy rukoly, dobře promícháme a přendáme do servírovací mísy.
-
2
Sýr nakrájíme škrabkou na hoblinky a posypeme jimi salát v míse. Podle chuti opepříme a podáváme.
-
3
Salát je výborný k rybám, mořským plodům, rožněným masům nebo jako předkrm s chlebem a olivami.