Čokoládový bochánek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 85 g Cukr moučkový
  • 145 g Čokoláda 80%
  • 225 ml Mléko plnotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 382.6 mg
  • Draslík 117 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 358.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech na pečení vložíme do trouby a rozpálíme ji na 200 °C. Misku na suflé zlehka vymažeme máslem. Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.

  • 2

    Ve velké míse spolu utřeme žloutky a cukr. Rozmícháme kukuřičný škrob se lžící mléka. Poté zbytek mléka ohřejeme na pánvičce, přidáme rozmíchaný škrob a cca 1 minutu povaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, přidáme vejce, čokoládu, důkladně promícháme.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně zlehka zamícháme do směsi. Přemístíme těsto do zapékací misky, postavíme ji na plech a pečeme cca 35 minut. Těsto musí nakynout. Posypeme moučkovým cukrem a ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu