Sázená vejce s vařenými čekankami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 41 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 314.3 mg
- Draslík 712.9 mg
- Vláknina 15579.5 mg
- Vitamín A 15579.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z čekanek odkrojíme košťály, dáme však pozor, abychom je nenarušili a později se nám nerozpadly.
-
2
Spaříme v horké vodě a necháme dobře okapat.
-
3
Máslo rozehřejeme a necháme na něm 20 minut podusit čekanky, osolíme a opepříme.
-
4
Dušené čekanky přendáme do menších mističek, zalijeme je smetanou a doprostřed rozklepneme vejce.
-
5
Pečeme 5 minut při 185 °C, po upečení lehce opepříme a ihned podáváme.