Zelný salát se sýrem a hrozny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 125 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 177.7 mg
  • Vláknina 2936.3 mg
  • Vitamín A 2936.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 65 ml oleje, citronovou šťávu, cukr, tymián, zamícháme a odložíme. Pak smícháme nasekané zelí a hrozny. Plátky sýru na zbytku oleje osmažíme po obou stranách.

  • 2

    Salát servírujeme se sýrem navrchu, zálivkou a koprem.

Komentáře k receptu