Zelný salát pražský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 30 g Cukr krupice
  • 300 g Zelenina nakládaná
  • 1800 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Majolka
  • 80 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 875 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 362.2 mg
  • Vláknina 11620 mg
  • Vitamín A 11620 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na jemné nudličky. Zelí spaříme vařící vodou a necháme okapat.

  • 2

    Potom zelí osolíme a necháme odležet. Přidáme zeleninovou směs, jemně nakrájenou cibuli, ocet, cukr a majonézu. Vše lehce promícháme a necháme odležet.

  • 3

    Zelný salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu