Mangová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Mango
  • 1 špetka Hřebíček
  • 3 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 158.1 mg
  • Vláknina 3702.6 mg
  • Vitamín A 3702.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mango rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji. Pyré propasírujeme přes síto a přidáme hřebíček.

  • 2

    Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme okapat. Poté je pomalu za stálého míchání rozpustíme ve 2 lžících vody. Nevaříme! Rozehřátou želatinu vmícháme do mangového pyré a necháme v lednici ztuhnout.

  • 3

    Mezitím ušleháme smetanu s cukrem a potom ji opatrně vmícháme do vychlazené mangové pěny. Rozdělíme do pohárů a vložíme na další 2 hodiny do lednice.

Komentáře k receptu