Mangová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 9 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 158.1 mg
- Vláknina 3702.6 mg
- Vitamín A 3702.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mango rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji. Pyré propasírujeme přes síto a přidáme hřebíček.
-
2
Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme okapat. Poté je pomalu za stálého míchání rozpustíme ve 2 lžících vody. Nevaříme! Rozehřátou želatinu vmícháme do mangového pyré a necháme v lednici ztuhnout.
-
3
Mezitím ušleháme smetanu s cukrem a potom ji opatrně vmícháme do vychlazené mangové pěny. Rozdělíme do pohárů a vložíme na další 2 hodiny do lednice.