Hlávkový salát se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 20 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 51.5 mg
- Draslík 139.7 mg
- Vláknina 2880 mg
- Vitamín A 2880 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pečlivě opláchneme v tekoucí vodě.
-
2
Do kysané smetany zašleháme cukr, ocet a sůl. Smetanu potom uchováváme v chladu.
-
3
Okapaný salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a každou porci přelijeme ochucenou smetanou.
-
4
Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.