Hlávkový salát se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Cukr krupice
  • 10 g Sůl
  • 1000 g Zakysaná smetana
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 5 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 51.5 mg
  • Draslík 139.7 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pečlivě opláchneme v tekoucí vodě.

  • 2

    Do kysané smetany zašleháme cukr, ocet a sůl. Smetanu potom uchováváme v chladu.

  • 3

    Okapaný salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a každou porci přelijeme ochucenou smetanou.

  • 4

    Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Komentáře k receptu