Lehká čokoládová pěna s malinami a pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda 70% kakao
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 200 g Maliny
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 146.1 mg
  • Vláknina 8793.3 mg
  • Vitamín A 8793.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V parní lázni rozpustíme čokoládu, tu pak necháme trochu vychladnout. Než se čokoláda rozpustí, oddělíme bílky od žloutků do dvou mís. Bílky ušleháme do tuhé hmoty. Žloutky spolu s pomerančovou kůrou a šťávou šleháme 2 minuty. Do takto ušlehané žloutkové směsi přidáme připravenou rozpuštěnou čokoládu a ušlehané bílky.

  • 2

    Maliny rozdělíme do šesti stejných sklenic. Na ně nalijeme čokoládový krém, sklenice přikryjeme fólií a dáme do chladničky na 3 hodiny.

  • 3

    Po třech hodinách můžeme servírovat. Odstraníme ze skleničky fólii a na vrch čokoládového krému naaranžujeme malinu a pomerančovou kůru.

Komentáře k receptu