Zapečený sendvič s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Tuňák v oleji
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 214.7 mg
  • Vláknina 1503.5 mg
  • Vitamín A 1503.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z konzervy tuňáka slejeme tekutinu, maso dáme do misky, přidáme majonézu a vidličkou dobře rozmícháme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zamícháme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme krajíce chleba po obou stranách. Vyndáme, potřeme každý krajíc z jedné strany polovinou tuňákové směsi, obložíme rajčetem nakrájeným na plátky a přes rajčata položíme sýr nakrájený na tenké plátky. Opepříme a chleby vložíme do horké trouby. Jakmile se sýr roztaví, vyndáme a přiklopíme na sebe. Opatrně překrojíme a podáváme. Můžeme také servírovat jednotlivé chleby bez přiklopení.

Komentáře k receptu