Křupavá jablíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 12 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 298.5 mg
- Vláknina 11401.5 mg
- Vitamín A 11401.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. Promícháme je s cukrem, citrónovou šťávou a skořicí.
-
2
Dáme je do zapékací mísy nebo formy o rozměrech 22x22 cm.
-
3
Smícháme hnědý cukr, mouku, ovesné vločky a máslo. Vše zpracujeme na drobenku, kterou nasypeme na jablka ve formě.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 30 minut, až je drobenka na povrchu křupavá. Rozdělíme je na talířky a ihned podáváme, nebo je můžeme nechat vychladit a podávat studená.
-
5