Křupavá jablíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr třtinový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ovesné vločky
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Jablka
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 298.5 mg
  • Vláknina 11401.5 mg
  • Vitamín A 11401.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. Promícháme je s cukrem, citrónovou šťávou a skořicí.

  • 2

    Dáme je do zapékací mísy nebo formy o rozměrech 22x22 cm.

  • 3

    Smícháme hnědý cukr, mouku, ovesné vločky a máslo. Vše zpracujeme na drobenku, kterou nasypeme na jablka ve formě.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 30 minut, až je drobenka na povrchu křupavá. Rozdělíme je na talířky a ihned podáváme, nebo je můžeme nechat vychladit a podávat studená.

  • 5

Komentáře k receptu