Lahůdkové palačinky s džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 130 g Cukr krupice
  • 200 g Vejce slepičí
  • 2 g Sůl
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Džem jahodový
  • 600 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 102.6 mg
  • Draslík 59 mg
  • Vláknina 2220 mg
  • Vitamín A 2220 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  • 2

    Žloutky rozšleháme, osolíme, zředíme mlékem a za stálého promíchávání přisypáváme polohrubou mouku, až vznikne hladké těstíčko.

  • 3

    Z bílků za postupného přidávání krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej vmícháme do těstíčka.

  • 4

    V máslem vytřené pánvi upečeme z těstíčka silnější palačinky.

  • 5

    Upečené horké palačinky potřeme džemem, přeložíme je nebo zavineme a posypeme je moučkovým cukrem.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu