Salát z červené řepy s tatarskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 13 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 487.9 mg
- Vláknina 8404 mg
- Vitamín A 8404 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou červenou řepu zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Potom řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Připravíme zálivku z vody, octa, cukru a soli, nalijeme ji na řepu a přidáme několik koleček křenu. Necháme asi půl dne v chladu proležet.
-
3
Před podáváním rozdělíme salát na talířky a přelijeme tatarskou omáčkou.