Krémový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Piškoty dětské kulaté
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Solamyl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 395.5 mg
  • Draslík 170.5 mg
  • Vláknina 2674.2 mg
  • Vitamín A 2674.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 791.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, máslo, cukr, žloutky, mleté mandle a škob ušleháme v páře na hustý krém. Odstavíme z ohně, ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem, necháme za občasného zamíchání vychladnout.

  • 2

    Potom do krému zamícháme sníh, ušlehaný ze 6 bílků.

  • 3

    Dno a stěny formy vyložíme částí piškotů. Zbylé piškoty rozlámeme na kousky a zamícháme do pudinkové hmoty.

  • 4

    Pudink vaříme v páře hodinu. Podáváme se zmrzlinou.

Komentáře k receptu