Krémový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 28 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 395.5 mg
- Draslík 170.5 mg
- Vláknina 2674.2 mg
- Vitamín A 2674.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 791.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko, máslo, cukr, žloutky, mleté mandle a škob ušleháme v páře na hustý krém. Odstavíme z ohně, ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem, necháme za občasného zamíchání vychladnout.
-
2
Potom do krému zamícháme sníh, ušlehaný ze 6 bílků.
-
3
Dno a stěny formy vyložíme částí piškotů. Zbylé piškoty rozlámeme na kousky a zamícháme do pudinkové hmoty.
-
4
Pudink vaříme v páře hodinu. Podáváme se zmrzlinou.