Jemný sucharový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Suchar dietní
  • 100 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1018 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 288.3 mg
  • Draslík 198 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1569.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suchary jemně rozdrtíme nebo umeleme. Zalijeme je mlékem a uvaříme na kaši.

  • 2

    Do kaše vmícháme žloutky, cukr a máslo. Nakonec přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Těsto nalijeme do vymazané a vysypané pudinkové formy a uzavřeme. Vaříme ve vodní lázni asi 30-45 minut.

  • 4

    Uvařený pudink vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.

Komentáře k receptu