Jemný sucharový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 288.3 mg
- Draslík 198 mg
- Vláknina 2400 mg
- Vitamín A 2400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1569.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suchary jemně rozdrtíme nebo umeleme. Zalijeme je mlékem a uvaříme na kaši.
-
2
Do kaše vmícháme žloutky, cukr a máslo. Nakonec přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané pudinkové formy a uzavřeme. Vaříme ve vodní lázni asi 30-45 minut.
-
4
Uvařený pudink vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.