Mražený krém (Parfait)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Whisky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 567.9 mg
  • Draslík 94.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celá vejce se žloutkem a cukrem šleháme v misce nad vroucí vodní lázní v páře. Šleháme, až vznikne hustý krém.

  • 2

    Misku ponoříme do chladné vody a znovu šleháme, dokud nevychladne.

  • 3

    Krém ochutíme alkoholem a špetkou soli, opatrně smícháme s ušlehanou smetanou a naplníme do formiček. Necháme několik hodin v chladu.

Komentáře k receptu