Banánovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 200 g Banány
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 230 g Olej slunečnicový
  • 90 g Cukr krystal
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 889 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 520.9 mg
  • Vláknina 7814.5 mg
  • Vitamín A 7814.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 20.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    V míse rozšleháme vejce a přimícháme všechny tekuté suroviny. Poté přimícháme cukr i vanilkový cukr, mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme řidší těsto. Pokud bude třeba, přilijeme ještě trochu mléka.

  • 3

    Těsto rozdělíme do dvou nádob. Do jedné části těsta přimícháme kakao, do druhé banány, které jsme pečlivě rozmačkali vidličkou.

  • 4

    Na plech vlijeme banánové těsto, na něj kakaové a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu

  • 26.09.2016 11:15:18

Moje první buchta kterou jsem kdy pekl a je moc dobrá. Palec na horu. :D

Odpovědět
  • Aleisa
  • 13.05.2016 18:39:33

Měla jsem banány k okamžité spotřebě, tak jsem vyzkoušela tuto buchtu. Je trochu nižší, mouku doporučuji smíchat s práškem do pečiva a prosít přes síto, aby se mouka provzdušnila. Je tam docela dost oleje, dala jsem o 60 g méně. Jinak je to taková obyčejná a běžná buchta, nedá se nazvat sváteční. Výhodou je rychlá příprava. Palec nahoru.

Odpovědět