Marmeláda z cibule a pomerančové šťávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 3 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 164.6 mg
- Vláknina 2679.5 mg
- Vitamín A 2679.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Cibuli na rozpáleném oleji orestujeme, až bude zlatá. Ochutíme solí a pepřem, přimícháme cukr a za občasného míchání necháme zkaramelizovat.
-
3
Poté přimícháme balsamico a pomerančovou šťávu. Směs dobře promícháme a na mírném plameni, pod poklicí dusíme zhruba 20 minut, až cibule zhoustne. Často promícháme.