Rychlý dietní chleba
Suroviny
- 200 g Mouka rýžová
- 200 g Solamyl
- 100 g Mouka sójová odtučněná
- 400 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 kávová lžička Vinný kámen
- 1 balení Droždí sušené
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 3 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 55.8 mg
- Vláknina 6828.5 mg
- Vitamín A 6828.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chlebíčkovou formu (30 cm) vytřeme slunečnicovým olejem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
-
2
Sojovou a rýžovou mouku v míse smícháme s bramborovou moučkou (zhruba 1/4 odložíme stranou). K mouce přidáme droždí a sůl, ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme med, vlažnou vodu a olivový olej. Těsto hnětačem zpracujeme na hladké, dost husté těsto.
-
3
Vypracované těsto pevně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teple asi 30 minut kynout.
-
4
Do odložené směsi mouky vmícháme kypřicí prášek a vinný kámen v prášku. Tuto směs vmícháme do vykynutého těsta a pečlivě mícháme, až se hmota napění. Poté ji vložíme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
-
5
Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce.