Domácí korbáčiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mozzarella
  • 6 kávová lžička Sůl hrubozrnná
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 7570 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 625 mg
  • Vitamín A 625 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci osolíme 4 lžičkami soli a ohřejeme. Do horké vody vkládáme mozzarellu nakrájenou na menší kousky. Vznikne táhnoucí hmota. Až se sýr začne lepit na lžičku, vždy kousek nabereme a vytvarujeme kuličku. Prsty vytáhneme sýr do provázku, smotáme a ihned vložíme do druhého hrnce se studenou a osolenou vodou.

  • 2

    Hotové korbáčiky vyjmeme a necháme okapat.

Komentáře k receptu