Koláč s meruňkami a likérem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1193 kcal
- Sacharidy 156 g
- Tuky 51 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 62.5 mg
- Draslík 432 mg
- Vláknina 13387.5 mg
- Vitamín A 13387.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve naložíme rozpůlené meruňky do likéru, přidáme také rozpůlené pecky. Necháme stát 14 dní.
-
2
Utřeme 125 g másla a 125 g cukru. Poté přilijeme 200 ml mléka a rozemleté mandle, vyrobíme hladké těsto. Těsto necháme 25 minut v lednici.
-
3
Mezitím 200 ml mléka přivedeme k varu, přidáme vanilkový lusk a rýži. Zmírníme teplotu a vaříme 25 minut. Zatímco se rýže vaří, rozmixujeme 175 g meruněk naložených v likéru a likér na hladkou pastu. Jakmile se rýže uvaří, vyndáme vanilkový lusk, přidáme créme fraiche, meruňkovou pastu a pořádně zamícháme. Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
-
4
Odležené těsto rozválíme na kruh o průměru 25 cm, pak dáme do formy, přikryjeme pečícím papírem a pečeme 20 minut. Poté na těsto dáme rýžovou náplň, polijeme 50 g rozpuštěného másla, posypeme 40 g cukru, rozložíme zbylé meruňky a dáme na 20 minut do trouby dopéct. Podáváme horké s lžící créme fraiche.