Pytlácké houby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel - nať
  • 3 ks Cukr kostkový
  • 0.5 kg Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 37.7 mg
  • Draslík 831.1 mg
  • Vláknina 16651.2 mg
  • Vitamín A 16651.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby pečlivě očistíme, nohy seřízneme a překrojíme napůl. Pórek opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Papriky a feferonky očistíme, opláchneme a zbavíme jadérek. Papriku nakrájíme podélně a feferonky nasekáme nadrobno. Rajčata ponoříme do vařící vody a necháme je spařit. Následně je zbavíme slupek a jadérek a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme.

  • 3

    Petrželku omyjeme, necháme oschnout a najemno nakrájíme.

  • 4

    Na pánvi necháme rozpálit olej a smažíme na něm rozdrcená semínka koriandru a římského kmínu, dokud nezačnou vonět.

  • 5

    Do pánve přidáme máslo a následně i houby, papriku a pokrájený pórek a mrkev, vše řádně zamícháme a necháme smažit cca 2 minuty. Zalijeme smetanou, smíchanou s moukou a dobře promícháme. Česnek prolisujeme a přidáme do pánve. Celou směs necháme 4 minuty povařit.

  • 6

    Za stálého míchání postupně přidáváme kurkumu, mleté chilli, ocet a osolíme. Následně přidáme nasekanou feferonku společně s rajčaty a necháme ještě 10 minut vařit, dokud houby nepustí všechnu vodu. Nakonec přidáme petrželku, citronovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu