Skořicové koblížky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 0.1 dl Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 53.4 mg
  • Draslík 25.6 mg
  • Vláknina 1246 mg
  • Vitamín A 1246 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, máslo, 2 lžíce krupicového cukru a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme 1 lžičkou skořice a droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

  • 4

    Z těsta vyválíme 7,5 mm silnou placku a z ní vykrajujeme kolečka o průměru 7,5 cm. Z jejich středu pak vykrojíme kolečko o průměru 3 cm. Kroužky dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme 30 minut kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.

  • 5

    V misce smícháme 3 lžíce krupicového cukru a 3 lžičky mleté skořice.

  • 6

    V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a v něm kroužky smažíme přibližně 3 minuty. Během smažení je jednou otočíme. Usmažené vyjmeme, necháme okapat na papírovém savém ubrousku a obalíme v cukru se skořicí. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu