Guláš z hub
Suroviny
- 800 g Houby čerstvé
- 200 ml Voda pitná
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 8 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 1069.5 mg
- Vláknina 13746.8 mg
- Vitamín A 13746.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme jemně nasekanou ciulku, necháme zesklovatět, přidáme papriku a chviličku smažíme. Přidáme nakrájené houby, promícháme, osolíme a opepříme, aby dobře pustily vodu, přidáme kmín a za občasného míchání dusíme bez pokličky asi 10 minut, dokud se většina vody neodpaří.
-
2
Poté přilijeme vývar a přivedeme k varu.
-
3
V hrníčku rozkvedláme mouku s 200 ml vody a zahustíme s ní guláš. Nakonec přidáme utřený česnek a ještě chvíli povaříme.