GAZPACHO
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 514.4 mg
- Vláknina 5946.7 mg
- Vitamín A 5946.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata a česnek nasekejte na menší kusy a dejte je do mixéru. Rozmixujeme dohladka a poté přelijeme do velké mísy.
-
2
Okurku, cibuli a polovinu papriky taktéž nakrájíme na kousky a spolu s olivovým olejem a šťávou z citronu rozmixujeme dohladka. Přidáme rajčatovou šťávu a ještě promixujeme. Nalijeme do mísy k rajčatům.
-
3
Osolíme a opepříme podle chuti.
-
4
Necháme vychladid v lednici – nejlépe přes noc.
-
5
Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho ho opečeme na pánvi.
-
6
Olivy nasekáme na kousky.
-
7
Gazpacho podáváme v misce s kostkami ledu, posypané vychladlým chlebem a olivami.