Kotlety z grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 536.4 mg
  • Vláknina 309.8 mg
  • Vitamín A 309.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme rozdrcené stroužky česneku, nasekanou patrželku, rozmarýn, citronovou šťávu, pepř a olej.

  • 2

    Vzniklou marinádou potřeme kotlety (nejlépe z krkovičky) a maso uložíme na několik hodin do chladničky.

  • 3

    Gril na dřevěné uhlí roztopíme a kotlety zvolna grilujeme při mírném žáru na roštu. Maso během grilování často obracíme.

  • 4

    Kotlety osolíme až po dopečení a ihned podáváme.

Komentáře k receptu