Hráškový předkrm se zelenou fazolkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 286.8 mg
  • Vláknina 8186.8 mg
  • Vitamín A 8186.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do středu malých talířů poklademe kopečky čerstvého sýru. Mladé, tenké zelené fazolky očistíme, omyjeme a osušíme. Snítku rozmarýnu omyjeme pod tekoucí vodou, kterou z bylinky setřepeme.

  • 2

    Mladý zelený čerstvý hrášek a fazolky nasypeme na rozpálený olej s máslem, přidáme pár lístků rozmarýnu a vše za stálého míchání orestujeme. Hrášek s fazolkami osolíme, dochutíme špetkou bílého pepře rozdělíme ji na talíře k sýru a hned servírujeme.

Komentáře k receptu