Hráškový předkrm se zelenou fazolkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 286.8 mg
- Vláknina 8186.8 mg
- Vitamín A 8186.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do středu malých talířů poklademe kopečky čerstvého sýru. Mladé, tenké zelené fazolky očistíme, omyjeme a osušíme. Snítku rozmarýnu omyjeme pod tekoucí vodou, kterou z bylinky setřepeme.
-
2
Mladý zelený čerstvý hrášek a fazolky nasypeme na rozpálený olej s máslem, přidáme pár lístků rozmarýnu a vše za stálého míchání orestujeme. Hrášek s fazolkami osolíme, dochutíme špetkou bílého pepře rozdělíme ji na talíře k sýru a hned servírujeme.