Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 254.2 mg
- Vláknina 3600 mg
- Vitamín A 3600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nasypeme práškovou želatinu, přidáme teplou vodu, rozmícháme a necháme ji nabobtnat. Mezitím omyté a odkapané jahody dáme do mísy, pak k nim přimícháme namočenou želatinu, přidáme vanilkový extrakt, lžičku javorového sirupu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme.
-
2
V hrnci si přivedeme k varu trochu vody, na hrnec posadíme mísu, do ni dáme předem předšlehané bílky a nad parou je vyšleháme na tuhý sníh. Pak mísu se sněhem odstavíme z plotny a když pěna zchladne, postupně do ní metličkou zašleháme jahodovou směs.
-
3
Vzniklé pyré rozdělíme do misek, vložíme je do lednice, aby zatuhlo.
-
4
Před podáváním v misce rozmačkáme očištěný a omytý černý rybíz. Misky s jahodovou pěnou polijeme rozmačkaným rybízem a hned servírujeme.