Jablkový horký dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 2 ks Jablka
  • 1.5 polévková lžíce Borůvky
  • 2 polévková lžíce Maliny
  • 1 polévková lžíce Sirup malinový
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Med akátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 282.2 mg
  • Vláknina 10160 mg
  • Vitamín A 10160 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vymícháme Lučinu s medem na jemný krém. Pak do krému přidáme čerstvé omyté a osušené borůvky.

  • 2

    Omytá baculatá jablka osušíme, odřežeme vršek se stopkou a jadřinec i s trochou dužiny vykrojíme ostrým nožem. Do vzniklého otvoru vložíme lžičkou připravený krém, povrch krému ozdobíme omytými malinami a ořechy. Jablka poklademe na pekáček a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut (podle velikosti a trouby).

  • 3

    Upečená jablka dáme na dezertní talířky, pokapeme je malinovým sirupem a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu