Jablkový horký dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 282.2 mg
- Vláknina 10160 mg
- Vitamín A 10160 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce vymícháme Lučinu s medem na jemný krém. Pak do krému přidáme čerstvé omyté a osušené borůvky.
-
2
Omytá baculatá jablka osušíme, odřežeme vršek se stopkou a jadřinec i s trochou dužiny vykrojíme ostrým nožem. Do vzniklého otvoru vložíme lžičkou připravený krém, povrch krému ozdobíme omytými malinami a ořechy. Jablka poklademe na pekáček a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut (podle velikosti a trouby).
-
3
Upečená jablka dáme na dezertní talířky, pokapeme je malinovým sirupem a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.