Fazolové lusky s jogurtovo-rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 200 ml Bujón bylinkový
- 90 ml Jogurt nízkotučný
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 10 g
- Sodík 717 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 14.7 mg
- Draslík 578.7 mg
- Vláknina 11542.3 mg
- Vitamín A 11542.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvé mladé fazolové lusky očistíme (odkrojíme spodní část se stonkami) a rozkrájíme je na menší, asi 3cm kousky. Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme k němu konzervovaná loupaná rajčata a směs rozmixujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak opatrně cibuli zalijeme horkým bujónem, vložíme fazolové lusky, přidáme bobkový list, nové koření a pod poklicí lusky dusíme doměkka přibližně 12-15 minut. Pak snížíme teplotu, přidáme jogurt s rajčaty, omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a dusíme ještě 2-3 minuty.
-
3
Před podáváním z omáčky vyjmeme koření. Omáčku dochutíme utřeným stroužkem česneku a nadrobno pokrájeným koprem. Dobrou chuť.