Melounovo-jahodová mísa s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 24 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 611.3 mg
- Vláknina 15794 mg
- Vitamín A 15794 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 59.8 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané mandle a vlašské ořechy rozpůlíme. V rozehřáté pánvi s nepřilnavým dnem nasucho opražíme (jen 2 minuty) dorůžova mandle, vlašské ořechy a pistácie. Aby byly stejnoměrně opražené, stále je promícháváme. Sušené švestky bez pecek omyjeme, necháme je okapat a osušíme je.
-
2
Omytý zralý meloun Galia osušíme, rozpůlíme, zbavíme semínek, pak meloun oloupeme a nakrájíme na kostičky, které si dáme do mísy. Z omytých a osušených jahod odstraníme zelené okvětní lístky, pak jahody i švestky rozkrájíme na poloviny. Přidáme je i se všemi oříšky k melounu, lehce promícháme, rozdělíme do 2 misek a podáváme.