Dušená broskev s jahodami a pravou vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 228.4 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralou broskev omyjeme, slupku nakrojíme do tvaru malého křížku a ponoříme ji do misky s horkou vodou. Po 30-60 sekundách ji vyjmeme a oloupeme. Rozkrojíme ji na polovinu, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky přímo do malého rendlíku.
-
2
Omyté a očištěné jahody nakrájíme na plátky a přidáme je k broskvi. Menší lusk pravé vanilky ostrým nožem rozkrojíme podélně na polovinu, pak nožem vyškrabeme polovinu semínek do rendlíku k ovoci. Promícháme a pod pokličkou pomalu směs dusíme 5-8 minut. Občas ovoce promícháme.
-
3
Měkké dušené ovoce rozmačkáme vidličkou a rozdělíme na dvě porce. Dušenou broskev jahodami podáváme mírně teplé nebo vychladlé.